Fizioterapija, P-DTR tretman, vesti

Dobra anamneza je ključ rešenja problema

May 13, 2019, Author: Fizio Tim

Dobra anamneza je ključ rešenja problema

anamneza

Svakodnevno, u prostorije Fizio tim-a dolaze pacijenti sa različitim problemima, pa se trudimo da oni budu rešeni i obezboljeni u što kraćem vremenskom periodu. Jedno od mnogobrojnih iskustava koje je doživeo pacijent i njegov terapeut biće preneti u narednim redovima.

Pacijent se javio sa bolom u desnom skočnom zglobu i bio mu je narušen normalan obrazac kretanja zbog tog bola. Pokušavao je ranije da radi vežbe za povećanje obima pokreta i za jačanje, ali ništa od toga nije rezultiralo poboljšanjem. Urađena je uobičajena procedura uzimanja anamneze, uz dodatna pitanja koja su vezana za prethodna povređivanja, operacije, kako bi terapeut došao do preciznijih podataka i na lakši način mogao da zaključi o kakvoj je dijagnozi reč.

Pacijent je rekao da je taj isti zglob iskretao više od 15x, ali da je imao operaciju slepog creva pre 20 godina. Terapeutu je bila interesantna činjenica da je zglob iskretan toliko puta, pa je, operaciju slepog creva povezao sa nestabilnošću skočnog zgloba koji je bio bolan.

Pre tretmana 

Upotrebom jednostavnog mišićnog testiranja i neuroloških izazova, možemo da utvrdimo koji su receptori bili disfunkcionalni i suštinski ih resetujemo da bi ostvarili trenutni i trajni napredak ka obnovljenoj funkciji. Zatim, sledeći put kada osete povredu ili se stimulišu, oni su u stanju da šalju odgovarajuće poruke u mozak. Ova tehnika je veoma efikasna i može pomoći ljudima da se izleče od bola i disfunkcije bilo gde u svom telu.

Posle tretmana 

Realizovan je tretman P-DTR (https://fizio-tim.com/jednostavno-budenje-disfunkcionalnih-receptora-p-dtr-metoda/), samo 2x. Nakon završetka tretmana, pacijentu se odmah vratio senzibilitet i bolje je podizao nogu. Nakon toga, urađen je test u praksi – pacijent je zamoljen da uradi levi dvokorak na koš koji nije radio godinama unazad, čak je bio siguran da to neće moći da sprovede. Pored dvokoraka, uspešno je izvedeno i zakucavanje.

Nakon praktičnog testa, napravljen je retest palpacije ožiljka sa desne strane, ali ovog puta pacijent nije reagovao pomeranjem, niti bolno. Kroz 10 dana, nakon primene P-DTR tehnike, pacijent je kontaktiran da se proveri kakvo je stanje – primetio je odmah poboljšanje u hodu i vratio mu se normalan osećaj usled dodira ožiljka. Bilo mu je neverovatno da je taj bol posledica operacije koja je urađena pre toliko godina.

Još jedno od mnogobrojnih pozitivnih iskustava i zadovoljnih pacijenata.

saradnja Fizio tima i Sport kluba

Obnovljena saradnja FIZIO TIMA i Sport kluba

Obnovljena saradnja FIZIO TIMA i Sport kluba Filip Volšek je ...
Pročitaj
anamneza

Dobra anamneza je ključ rešenja problema

Dobra anamneza je ključ rešenja problema Svakodnevno, u prostorije Fizio ...
Pročitaj
šetnja

Šetnja – recept za dugotrajnu pokretljivost

Šetnja i nekoliko jednostavnih vežbi – recept za dugotrajnu pokretljivost ...
Pročitaj
Loading...