Gume za trening, Priprema takmičara, Trening

Elastične trake za vežbanje – gume za trening

March 25, 2019, Author: Fizio Tim

Elastične trake za vežbanje – gume za trening

DSC_6589_1024x683

Gume ili elastične trake su odlične za sve vrste fizičkog vežbanja. Na tržištu postoje različite vrste ovih rekvizita – debljina i dužina su iste kod svih, dok je širina guma različita, kao i otpor koji, ustvari, čini jedno od njenih osnovnih svojstava. Većina guma/traka su pravolinijske (bez ili sa različitim rukohvatima na krajevima), ali ima i onih koje su kružnog (zatvorenog) oblika.

Njihova primena je sve prisutnija u radu sa klijentima na individualnim treninzima, u treninzima crossfit-a, pripremnim periodima u različitim sportovima. Prednost elastičnih traka je u tome što se mogu koristiti kao samostalni rekvizit, pa se njihova primena ne vezuje samo za zatvoren prostor, već njihova svojstva mogu da budu primenjena na najbolji mogući način gde god da se čovek nalazi.

U oblasti sporta i rekreacije, gume za trening se kombinuju sa različitim rekvizitima – služe kao povećanje opterećenja ili otpora u vežbanju sa tegovima. Međutim, sa druge strane, mogu da olakšaju izvođenje nekih elemenata u treningu (zgibovi, propadanja..), pa su vrlo čest izbor od strane trenera i samih vežbača.

Veoma su primenjive u rastezanju (na kraju treninga ili u tom tipu treninga kao celini), povećavaju amplitudu pokreta – kako u jednom, tako i u pokretima koji se izvode u više zglobova.

Vrlo su efikasne u realizaciji oporavka nakon povreda, u rehabilitaciji cervikalnog i lumbalnog syndroma, korekciji posture tela.

P-DTR metoda

Jednostavno „buđenje“ disfunkcionalnih receptora – „P-DTR metoda“

Jednostavno „buđenje“ disfunkcionalnih receptora – „P-DTR metoda“ P-DTR je metoda ...
Pročitaj
Beogradski maraton

Konferencija povodom 32. Beogradskog maratona

Konferencija za novinare povodom 32. Beogradskog maratona U Skupštini grada ...
Pročitaj
zdrave navike

Naučite decu zdravim navikama

Dobrim navikama ka zdravijoj budućnosti dece Sedenje za računarom, svakodnevno ...
Pročitaj
Loading...