Gume za trening, Priprema takmičara, Trening

Elastične trake za vežbanje – gume za trening

March 25, 2019, Author: Fizio Tim

Elastične trake za vežbanje – gume za trening

Elastične trake Featured (1)

Gume ili elastične trake su odlične za sve vrste fizičkog vežbanja. Na tržištu postoje različite vrste ovih rekvizita – debljina i dužina su iste kod svih, dok je širina guma različita, kao i otpor koji, ustvari, čini jedno od njenih osnovnih svojstava. Većina guma/traka su pravolinijske (bez ili sa različitim rukohvatima na krajevima), ali ima i onih koje su kružnog (zatvorenog) oblika.

DSC_6589_1024x683

Njihova primena je sve prisutnija u radu sa klijentima na individualnim treninzima, u treninzima crossfit-a, pripremnim periodima u različitim sportovima. Prednost elastičnih traka je u tome što se mogu koristiti kao samostalni rekvizit, pa se njihova primena ne vezuje samo za zatvoren prostor, već njihova svojstva mogu da budu primenjena na najbolji mogući način gde god da se čovek nalazi.

U oblasti sporta i rekreacije, gume za trening se kombinuju sa različitim rekvizitima – služe kao povećanje opterećenja ili otpora u vežbanju sa tegovima. Međutim, sa druge strane, mogu da olakšaju izvođenje nekih elemenata u treningu (zgibovi, propadanja..), pa su vrlo čest izbor od strane trenera i samih vežbača.

Veoma su primenjive u rastezanju (na kraju treninga ili u tom tipu treninga kao celini), povećavaju amplitudu pokreta – kako u jednom, tako i u pokretima koji se izvode u više zglobova.

Vrlo su efikasne u realizaciji oporavka nakon povreda, u rehabilitaciji cervikalnog i lumbalnog syndroma, korekciji posture tela.

PHM

Dijagnostika je mera prevencije za kvalitetnim uvodom u trening

Dijagnostika je mera prevencije za kvalitetnim uvodom u trening PHM ...
Pročitaj
Kinetic Flossing terapeutska procedura

Kinetic Flossing – primena u praktičnom radu

Kinetic Flossing - primena u praktičnom radu Kinetic flossing predstavlja ...
Pročitaj
vezbe za decu

Deca u sportu – rast i razvoj – specifičnosti sa aspekta fizioterapeuta

Deca u sportu – rast i razvoj – specifičnosti sa ...
Pročitaj
Loading...