Fizioterapija, vesti

Jednostavno „buđenje“ disfunkcionalnih receptora – „P-DTR metoda“

April 15, 2019, Author: Fizio Tim

Jednostavno „buđenje“ disfunkcionalnih receptora – „P-DTR metoda“

P-DTR metoda

P-DTR je metoda koja identifikuje disfunkcionalne receptore koji daju informacije mozgu i restartuje ih slično ponovnom pokretanju računara . Neki od ovih disfunkcionalnih receptora mogu slati signale bola u vaš mozak kada zapravo ne postoji bol, pretnja ili opasnost za vaše telo. P-DTR može resetovati ove receptore i eliminisati bol u telu i obnoviti usklađenost sa disfunkcionalnim strukturama u telu, slično kiropraktičarskom prilagođavanju bez ikakvog oblika manuelne manipulacije. Promene disfunkcionalnih receptora mogu eliminisati kratkotrajne bolove ili hronične probleme kao što su bol u donjem delu leđa, išijadikus, bol u ramenu, kolenu i kuku.

image00002

Kako  identifikovati senzor? Koristeći sveobuhvatni sistem testiranja mišića i neuroloških izazova, uključeni receptori se mogu locirati i normalna funkcija se može brzo vratiti. Većina fizikalne terapije i drugih terapijskih modaliteta bave se “hardverom” tela, zanemarujući činjenicu da je veliki deo bola i disfunkcije koje doživljavamo, često, zapravo problem sa našim “softverom”. P-DTR specifično cilja one disfunkcionalne receptore identifikujući gde se nalaze u telu kroz naučna testiranja koje je razvio dr. Jose Palomar.

Pre tretmana metodom P-DTR

Upotrebom jednostavnog mišićnog testiranja i neuroloških izazova, možemo da utvrdimo koji su receptori bili disfunkcionalni i suštinski ih resetujemo da bi ostvarili trenutni i trajni napredak ka obnovljenoj funkciji. Zatim, sledeći put kada osete povredu ili se stimulišu, oni su u stanju da šalju odgovarajuće poruke u mozak. Ova tehnika je veoma efikasna i može pomoći ljudima da se izleče od bola i disfunkcije bilo gde u svom telu.

 

 

Posle tretmana metodom P-DTR

Neuromuskularne disfunkcije postoje zbog neuroloških razloga, a ne zbog nekog svojstvenog kvaliteta unutar samog mišića. Ovo ne znači da oštećenje tkiva nije stvarni entitet, ali takva oštećenja se rešavaju u danima, nedeljama ili mesecima dok neurološke komponente mogu da traju neograničeno.

zglob kolena meniskusi

Zglob kolena – meniskusi – opšti pojam/povreda/oporavak

Zglob kolena – meniskusi – opšti pojam/povreda/oporavak Zglob kolena u ...
Pročitaj
veđbe posle povrede - operacije MCL ili LCL

Zglob kolena – vežbe posle povrede/operacije MCL i LCL

Zglob kolena – vežbe posle povrede/operacije MCL i LCL Uz ...
Pročitaj
zglob kolena lcl mcl povreda

Zglob kolena – LCL i MCL – povreda

Zglob kolena – LCL i MCL - povreda Lateralni (lateral ...
Pročitaj