Postporođajni oporavak, Vežbanje u trudnoći

Topli i hladni gel – primena u praksi

January 17, 2019, Author: Fizio Tim

Topli i hladni gel – primena u praksi

Topli Hladni Gel Featured Image

Fizioterapija poseduje širok spektar metoda koje doprinose boljem zdravstvenom statusu svakog čoveka. Ljudsko telo je, svakodnevno, izloženo mnogobrojnim činiocima koji izazivaju stres (biološke, psihološke i socijalne prirode), pa su iz tog razloga i različite funkcije osetljivije i podložnije negativnim posledicama. Shodno ovakvim stanjima, poreporučuje se masaža kao vid terapije/relaksacije.

Prilikom masaže se koriste razne kreme, ulja, gelovi – u zavisnosti potreba pojedinca.

IMG_0014

Jedan od najprimenjenijih načina koji se koriste kao deo rehabilitacionog procesa (sport, rekreacija, neaktivne osobe) u fizioterapiji jesu sportske masaže. Kako bi ovaj postupak bio delotvorniji, u zavisnosti od samog problema, koriste se hladni, ali i topli gelovi.

 Hladni gel ublažava bolan osećaj u mišićima i koštano zglobnom sistemu. Struktura ove vrste gelova izaziva osećaj hlađenja, deluje kao anestetik, antireumatik.. Smanjuje se upala i otok mekih tkiva. Najčešća primena je kod uganuća, iščašenja, sportskih povreda, reumatskih problema. Veoma je delotvoran nakon napornih fizičkih aktivnosti.

IMG_0015

Topli (termo) gel izaziva širenje krvnih sudova i zagrevanje tkiva na koje se aplikuje. Povećava viskoznost mekog tkiva. Najčešća primena je kod hroničnih stanja – lumbalni sindrom, cervikalni sindrom; u pripremnom delu treninga, utakmice. Koristi se pri anticelulit masažama.

Vezbe za gornji deo tela - zene

Kompleks vežbi za gornji deo tela – za žene

Kompleks vežbi za gornji deo tela – za žene Često ...
Pročitaj

Ravna stopala – uočite na vreme i obezbedite pravilan razvoj svom detetu

Ravna stopala – uočite na vreme i obezbedite pravilan razvoj ...
Pročitaj
indiba day

Sports injuries – Indiba Day Belgrade

Sports injuries - Indiba Day Belgrade Proteklog vikenda, 28.9., u ...
Pročitaj
Loading...